Eibergs Mannenkoor zingt Schubert

Het Eibergs mannenkoor heeft in haar 90 jarig leven een grote bibliotheek met muziekstukken opgebouwd.

Het repertoire heeft zich door de jaren heen gevormd rondom klassieke-, musical-, jaren 60- of Nederlandstalige muziek. Een grote variatie die door de koorleden en het luisterend publiek zeer wordt gewaardeerd.

Voor dit middagconcert in de prachtige monumentale en religieuze omgeving van de Oude Mattheus is gekozen voor klassiek repertoire en staat de Deutsche Messe van Franz Schubert centraal.

Hoewel Schubert deze muziek al in 1827 schreef is zijn delen uit deze mis regelmatig te horen. Alle acht werken zullen de revue passeren en ten gehore worden gebracht. Waaronder de opening “Wohin soll ich mich wenden” maar ook het bekende “Heilig. Heilig, Heilig.

Daarnaast zullen enkele andere werken uitgevoerd worden o.a. het Benedictus van Karl Jenkins en Wohl mir das ich Jesum habe van J.S. Bach.

Het koor heeft niet leden-mannenzangers de gelegenheid gegeven het repertoire voor dit concert samen in te studeren. Zij zullen in ons koor het concert mede ten gehore te brengen.

De uitvoering van het geheel staat onder leiding van dirigent Wim Ruessink. Muzikale begeleiding is van Jeroen Twisk (piano) en een blazersensemble van Euphonia Eibergen.

Het concert begint om 15.00 uur .Vanaf 14.30 uur is De Oude Mattheus, Grotestraat 50, 7151 BD Eibergen open.

In voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Gellekink , J.W.Hagemanstraat 16 7151 AG Eibergen, via de website van eibergsmannenkoor.nl of bij de koorleden.

Informatie over deze activiteit

Startdatum: 21/04/2024

Einddatum: 21/04/2024

Meest recente agendapunten

  • Boerendag in Eibergen

  • Springplezier op de Brink

  • Midzomerwandeling bij ASV