Kruidenhof Eibergen zet de deuren gratis open

Kruidenhof te Mallum in Eibergen bestaat 20 jaar. In 2003 aangelegd op de plek waar ooit Eibergse kindertjes zwemles kregen en later menig dorpsbewoner een balletje sloeg op de tennisbaan. Dit vierde lustrum wordt op 24 juni gevierd met een open tuin, ’s middags van 13.00 tot 17.00 uur. Met tussen 14.00 en 16.00 uur een optreden van Trio Bakelied, drie mannen uit de begeleidingsband Caramba van Joris Linsen. Zij spelen Nederlandstalige liedjes van onder andere The Scene, Jacques Brel, De Dijk, Willeke Alberti, Klein Orkest, Toon Hermans, Polle Eduard en Suzan & Freek.

De toegang is gratis, iedereen is welkom om te kijken hoe de kruidentuin in die twintig jaar veranderd is. Qua indeling verschilt het niet veel met toen. Tuinarchitect Bas Slatman uit Oldenzaal maakte het ontwerp in samenwerking met hovenier Johan Geerdink uit Neede en dit vormt nog steeds de basis.

Wel is er in de loop der jaren het een en ander bijgekomen en kwam er hier en daar andere beplanting. Tijdens de grote renovatie van vorig jaar kreeg met name het bezoekerscentrum een fikse facelift. Bovendien kwam er een leeshoek voor kinderen in een omgelegde voedersilo, een klim- en klautertoestel voor de jeugd, kregen de bijen een nieuw onderkomen en werd het amfitheater voorzien van een zonne- annex regenscherm.

Ook het aantal activiteiten is in de loop der jaren uitgebreid, net als het aantal vrijwilligers. Zeventig mannen en vrouwen zorgen er tijdens het seizoen van begin mei tot half oktober voor, dat bezoekers worden ontvangen in een bloeiende oase, al dan niet tijdens speciale culturele evenementen of jeugdactiviteiten. Er wordt getrouwd en gerouwd en de Berkelzomp meert er aan in een speciaal arrangement. Er worden workshops gegeven en rondleidingen over wat er zoal groeit en bloeit en waarvoor het dient. Zoals het oorspronkelijk door de oprichters is bedoeld:  volwassenen en kinderen laten kennis maken met allerlei soorten kruiden, zoals geneeskrachtige en verfkruiden, maar ook keukenkruiden en eetbare bloemen.  En om inspiratie op te doen voor eigen tuin of gewoonweg in alle rust genieten van geur en kleur.

 

Informatie over deze activiteit

Startdatum: 24/06/2023

Einddatum: 24/06/2023

Meest recente agendapunten

  • Beachparty bij de Stier

  • Zomerse fietstocht Beltrum

  • Zomertoer Berkelland