Kunst van Eibergse bodem

Heerlijk, eindelijk vakantie. Wordt het dit jaar zon-zee-strand-lekker niks of bos-natuur-actief? Geen probleem, dit is in Nederland allemaal mogelijk. Voeg er een drupje cultuur aan toe en geniet dan van een interessante, ontspannen vakantie.

Voor dit drupje cultuur is een bezoek aan museum de Scheper zeker een aanrader.

Want wie denkt dat er in een historisch museum alleen maar een “hoop stenen en antiek spul” te zien is, komt bedrogen uit. Ok, het museum mag dan wel een indrukwekkende afdeling prehistorische archeologie met unieke vondsten incl. een Scheperlab hebben, maar het biedt ook hedendaagse plaatselijke kunstenaars de gelegenheid hun werk in het museum tentoon te stellen.

Tot 30 september 2023 zal een keur aan hedendaagse kunstenaars hun werken tentoonstellen. In de expositie ruimte vindt men keramiek van Hilde Grooters en Ria Ritman. Ook beeldend kunstenaar Marika Meershoek toont ons haar twee- en driedimensionale werk. Een hot item anno 2023 is het recyclen van gebruikte materialen, iets dat recycle kunstenaar Bert Koerts ons toont via zijn indrukwekkende beelden.

In de schildershoek worden werken tentoongesteld van Betty Kloosterman, (aquarel-acryl-epoxy). Inez Lacet (acryl) Anneke Schelfer (aquarel) en Jokes Reijgersberg (aquarel). Deze rij kunstenaars wordt aangevuld met prachtig kantkloswerk van Dinie Wolterink.

www.museumdescheper.nl

 

 

Informatie over deze activiteit

Startdatum: 01/09/2023

Einddatum: 30/09/2023

Meest recente agendapunten

  • Beachparty bij de Stier

  • Zomerse fietstocht Beltrum

  • Zomertoer Berkelland