Oogstfeest / Noariker Fair 2023

Het oogstfeest van Noordijk wordt Noariker Fair 2023.

Het traditionele oogstfeest in Noordijk wordt dit jaar gehouden op 13 augustus en heeft niet alleen een modernere naam gekregen, maar er is ook het één en ander aangepast. Gebleven zijn het bezoek aan t’ Höfke, de groente en bloementuin van de Historische Vereniging Oud Noordijk, waar de tuinploeg weer een overdaad aan vergeten groenten heeft geteeld. Deze zijn daar vanzelfsprekend te koop voor een klein prijsje, want een heerlijk aardpeertje is eigenlijk onbetaalbaar lekker.

Ook worden er weer aardappelen gerooid met een ouderwetse gerestaureerde aardappel rooimachine. Ook is de oldtimer club EOC uit Eibergen aanwezig met enkele machines en tractoren. Wij zijn blij dat zij hiervoor helemaal naar Noordijk komen, maar het is zondermeer de moeite waard.

Verder worden oude boerentechnieken gedemonstreerd, zoal het haren van de zeis en het hooi schudden en met de vork op ruiters plaatsen.  Ook wordt de schitterend gerestaureerde Gelderse Wagen ten toon gesteld. Mooier dan een museumstuk en een parel van Achterhoekse traditie.

De traditioneel grote dorsmachine is dit jaar niet opgesteld, maar een model op schaal kan wel worden bekeken in de Oale Schole, het ontvangstcentrum van de  Historische Vereniging Oud Noordijk. Ook daar is gezelligheid gegarandeerd met koffie, thee en andere drankjes en gebakken ouderwetse lekkernijen. Wat is er nog leuker dan vrienden ontmoeten in een streekmuseum tussen erfstukken uit het verleden.

Hoewel er veel parkeerplaatsen zijn, is het geen slecht idee om op de fiets te komen, en daar is ook op gerekend, want plek zat zeggen wij dan.

Nogmaals houdt uw agenda vrij op 13 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur.

De Oale Schole staat (uiteraard) aan de Schoolweg in Noordijk.

Informatie over deze activiteit

Startdatum: 13/08/2023

Einddatum: 13/08/2023

Meest recente agendapunten

  • Boerendag in Eibergen

  • Springplezier op de Brink

  • Midzomerwandeling bij ASV