Wandeling Marke Mallem

Wandeling door gebied Marke Mallem

Marke Mallem is verantwoordelijk voor het beheer van veertig hectare natuurgronden langs de Berkel in Eibergen. Zaterdag 16 september organiseert de Marke een wandeling door dit gebied. De wandeling geeft tevens een inzage in de werkzaamheden van de stichting.

De wandeling start om 13.30 uur met een kop koffie in de Kruidenhof te Mallum. De Kruidenhof is, samen met het Muldershuis, de Mallumse Molen en de sluis in de oude Berkeltak, één van de  mooiste plekjes in de Achterhoek.

Na een korte introductie over de Stichting Marke Mallem voert een wandeling belangstellenden door een deel van het 45 hectare grote gebied dat de Marke beheert en onderhoudt. Onderweg zijn korte momenten van rust ingelast op karakteristieke punten. Bij de schaapskooi zal schaapherder Hans Abbink vertellen over zijn plannen met de schaapskooi. En ongetwijfeld komt de inzet van zijn schapen bij landschapsbeheer ook aan de orde. Adrie Koier vertelt langs de route over de inzet van zijn Hereford koeien bij het beheer van het retentiegebied stapsteen Mallem. Marke Mallem informeert wandelaars bij de onderdoorgang bij Haaksbergseweg over de beheerwerkzaamheden in het gebied. Bert Smeenk wacht de groep wandelaars tenslotte op voor zijn bijdrage over de historie van de Joodse begraafplaats. De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag en zal worden afgesloten bij de Kastanjefabriek.

Wandeling Marke Mallem. Deelname is gratis. Inloop: 13.30 uur met een kop koffie in de Kruidenhof. Aanvang: 14.00 uur. Afsluiting: rond 16.00 uur in de Kastanjefabriek.

Aanmelding is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld: markemallem@gmail.com. Internet: www.markemallem.nl.

 

 

Informatie over deze activiteit

Startdatum: 16/09/2023

Einddatum: 16/09/2023

Meest recente agendapunten

  • Sinterklaasintocht Eibergen

  • Intuitief schilderen

  • Jazz The Preacher Men