Museum de Scheper

Museum de Scheper is het historisch museum van Eibergen en omgeving. Het noordoosten van de Achterhoek heeft een grote geologische, archeologische en historische rijkdom. Amateurarcheoloog en -historicus Herman Schepers heeft vanaf de Tweede Wereldoorlog veel verzameld en ook goed gedocumenteerd, resulterend in het geregistreerde Museum de Scheper.

Het is gevestigd in een statige villa en een authentieke boerderij naast elkaar en is daarmee een uniek museum in Nederland. Het vertelt de Eibergse en Berkellandse geschiedenis, vanaf de oertijd tot de moderne tijd, een verhaal over het landschap, de mens en een Nederlandse gemeente, met opkomst, neergang en alle veranderingen daartussen die het verloop der eeuwen meebrengt. Bijzonder is ook de regionale literaire collectie met onder meer het werk van de dichters Willem Sluiter en A.C.W. Staring, zijn zoon de geoloog W.C.H.Staring en de bekende Eibergse schrijver Menno ter Braak.

Er bestaat ook de mogelijkheid om tijdens de openingstijden maar ook daarbuiten een groepsrondleiding (max. 15 personen) te doen met begeleiding van een medewerker van het museum. Afspraken daarvoor kunnen telefonisch of per email gemaakt worden.

Museum de Scheper
Hagen 24
7151 CA Eibergen

Openingstijden

woensdag 13:00 - 17:00

donderdag 13:00 - 17:00

vrijdag 13:00 - 17:00

zaterdag 13:00 - 17:00

Deel deze pagina

Ontdek Eibergen:

  • Avond arrangement Berkelvaart en Kruidenhof

    Bekijk meer

  • Hap & Trap Lunch

    Bekijk meer

  • Camping De Bombam

    Bekijk meer